Natuurgeneeskundige praktijk voor lichaamsgerichte therapieën

Achtergrond Lidwien

Lidwien van WestenSinds 2001 werk ik als lichaamsgericht therapeut en coach. Het samenspel tussen lichaam en geest is een constante in de ontwikkeling in mijn werk. Door mijn achtergrond in moderne dans, dansimprovisatie, bewegingsontwikkeling en -analyse is aandacht voor wat in het lichaam wordt ervaren een vanzelfsprekendheid.

Mijn nieuwsgierigheid naar wat er in een mens en mijzelf gebeurd, bracht me bij verschillende opleidingen; Systemisch werk en Familieopstellingen, Karakterstijlen, een Master Pedagogiek, Professionele Begeleiding: “De ambacht van het hart” om er een aantal te noemen. In iedere opleiding en cursus die ik volgde, leerde ik meer over wat een mens beweegt én mezelf. Niet alleen in theorie, maar ook in het zelf ervaren. Welke maskers van de karakterstijlen ik draag, welke plaats ik heb ingenomen in het gezin waarin ik ben geboren, welke patronen van overleving zich in mijn lijf hebben vastgezet, welke verliezen me gevormd hebben.

In de zomer van 2021 ben ik begonnen met de opleiding tot rouwbegeleider bij Het Land van Rouw. Deze opleiding heb ik in 2023 afgerond en dit is een waardevolle aanvulling om ook het verlies-perspectief te kunnen inzetten. Juist omdat rouw als gevolg van verlies in ieder leven een rol speelt en zo ingrijpend kan zijn.

Ik ben dankbaar om vanuit deze brede en rijke basis te kunnen werken. Een basis die ik graag inzet om ook jou te begeleiden.