Natuurgeneeskundige praktijk voor lichaamsgerichte therapieën

Rouw in je leven

Niet het meest makkelijke onderwerp wat we tegenkomen in het leven, rouw en verlies. Toch hoort het er onvermijdelijk bij, afscheid nemen van een geliefd mens. Maar ook het afscheid nemen van je baan, je gezondheid misschien, je huwelijk of relatie kunnen verlieservaringen zijn. Al deze gebeurtenissen zijn gebeurtenissen waarin je leven een andere wending neemt, een wending die je vaak niet had bedacht van tevoren.

Dat kan je zo raken dat het dagelijks leven niet meer zo overzichtelijk en vanzelfsprekend is. Soms zou je dat stuk waarin alles anders is gegaan willen uitwissen, wegstoppen of veranderen om niet meer hoeven voelen hoe alles is veranderd.

En toch, alles wat je meemaakt hoort erbij, bij jouw leven. Ook de pijnlijke gebeurtenissen. Het leven kent zo zijn eigen stromen en onderstromen, die stromingen kunnen in tijden van verlies heftig zijn, je wereld op zijn kop zetten. 

Je kunt je hierin heel alleen voelen, ook al heb je lieve vrienden en familie die je steunen in je rouw. Soms heb je behoefte aan iemand die niet direct geraakt is door jouw verlies en verdriet.

In de individuele begeleiding gaan we samen kijken naar wat de gevolgen zijn van je huidig verlies en hoe dat misschien ook oud verlies weer wakker heeft gemaakt. Wat er voor jou nodig is om uiteindelijk een nieuwe verbinding met je verlies en het leven aan te gaan. Je bent welkom met alles wat er is.

Rouw is liefde die het adres kwijt is.

Zie ook het verwijsbestand van professionele rouwbegeleiders en verliesconsulenten die zijn opgeleid door Land van Rouw.